CLEAN, CRUELTY-FREE & VEGAN BEAUTY

Onze merken

 

- NUI Cosmetics -

Natural beauty starts here

NUI Cosmetics is opgericht door voormalig product- en merkmanager Swantje van Uehm. Hoewel ze vele jaren in de cosmetica-industrie werkte, miste Swantje één ding in het bijzonder: een klassieke, felrode lippenstift zonder synthetische ingrediënten, die ook vegan is. Dat was het begin van NUI Cosmetics, gebaseerd op de overtuiging dat geen dier zijn leven hoeft te verliezen voor een sexy rode lippenstift.

Hun missie

 Met NUI Cosmetics bieden ze hoogwaardige make-up in stijlvolle kleuren en modern design tegen eerlijke prijzen. “We gebruiken zijdeachtige texturen en milde ingrediënten om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en uw huid gezond te houden”. Het woord "NUI" staat voor de Maori-bevolking van Nieuw-Zeeland, het betekent "grandioos" - en zò zou elke vrouw zich bij NUI Cosmetics moeten voelen! NUI Cosmetics betekent hoogwaardige, stijlvolle en voedende make-up die uw gezondheid, onze planeet en het milieu respecteert.
 
NUI Cosmetics is 100% natuurlijk, vegan, cruelty-free, glutenvrij en minimaal 70% biologisch geteeld. De natuurlijke grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit, ze zijn zorgvuldig getest en zijn verrijkt met voedende componenten. Al hun producten zijn zonder kunstmatige kleuren, synthetische geuren, parabenen, ftalaten, nanodeeltjes en zware metalen.

 

 - Axiology -

 Makeup shouldn't just be safe for the people who wear it. It should also be safe for animals, the planet and the people who make it.
- Ericka Rodriguez, founder
Voor Axiology betekent vegan; wegblijven van alles wat dieren direct of indirect schade toebrengt. Dit omvat palmolie die massale ontbossing veroorzaakt en het uitsterven van veel soorten.
 Axiology: 100% safe, 100% vegan, 100% cruelty-free
 De lippenstiften bevatten 10 voedende en natuurlijke ingrediënten.
- kokosolie (voor de lip crayon wordt dit moringa olie)
- wonderolie
- avocado-olie
- druivenpitolie
- sinaasappelolie
- neem olie
- elderbloesemextract
- candelillawas
- vitamine E
- avovadoboter
 

- Kia Charlotta -

 Beauty with a soul

“Het idee voor Kia Charlotta is ontstaan ​​omdat het moeilijk was om vegan, natuurlijkere en tegelijkertijd hoogwaardige make-up te vinden. Toen ik opnieuw mijn nagels lakte en merkte dat de nagellak die ik had oud was en niet vegan en ook schadelijke ingrediënten bevatte, had ik genoeg. De veganistische markt groeit, mensen zoeken bewuste en gezonde opties en consumenten beginnen een eenvoudiger en minimalistische levensstijl te ontwikkelen. De markt heeft iemand nodig die deze nieuwe trends heel duidelijk neemt. Dus besloot ik het gewoon zelf te doen”.
“Met ons motto “Beauty With a Soul” willen we u graag een kijkje achter de schermen van ons merk geven. Vanaf het begin was het belangrijk voor ons om de hele waardeketen transparant en duurzaam te ontwerpen. Of het nu gaat om de productie van onze producten of het recyclen van uw lege nagellakflessen. Met Kia Charlotta wilden we een merk creëren dat zo compatibel mogelijk is met mens en natuur, terwijl we het tegelijkertijd doen zonder dierlijke ingrediënten en zelfs dierproeven”.

Minimalistische aanpak

“Naast onze visie om een ​​vervuilingsvrije en vegan nagellak te creëren, speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij Kia Charlotta. Vaak worden tot half begonnen make-up- en nagellakflessen na enige tijd niet meer gebruikt, omdat de kwaliteit is afgenomen. We streven daarom naar een minimalistische aanpak met een tegelijkertijd hogere kwaliteit van de individuele producten. Bij Kia Charlotta zijn er slechts 15 nieuwe kleuren per seizoen, die met grote zorg en volgens de huidige trends zijn geselecteerd. Onze producthoeveelheid is ook beperkt, omdat onze nagellakken in een kleine bewerking worden vervaardigd en we geen overbodige resthoeveelheden in het magazijn willen creëren. We volgen het motto: minder is meer”.

14-free

“Uw gezondheid is belangrijk voor ons. Onze nagellak is samengesteld zonder enkele van de meest schadelijke ingrediënten die vaak in nagellak worden gebruikt”. Deze omvatten:
1. Ftalaten (inclusief dibutylftalaat (DBP), diethylhexylftalaat (DEHP)) 
2. Tolueen (ook: methylbenzeen)  
3. Xyleen 
4. Kamfer 
5. Formaldehyde 
6. Formaldehydehars 
7. Ethyltosylamide 
8. Trifenylfosfaat 
9. Colofonium 
10. Gehalogeneerde organische verbindingen ( AOX) 
11. Parabenen 
12. Siliconen 
13. Parfums 
14. Dierlijke ingrediënten
Bovendien gebruiken we geen gluten.
 

- Jacks Beauty Line - 

 Kleine kunstwerkjes

 Myriam Jacks: “Ik had het idee om mijn eigen lijn voor make-upborstels te ontwerpen in 2009 tijdens de oprichting van mijn Beauty Store in Berlijn.
Ik werk nu ongeveer 15 jaar als visagiste en schoonheidsexpert. In mijn eerste keer dat ik samenwerkte met collega's in grote teams, op fotoshoots of modeshows, gebeurde het vaak dat er een enorme chaos ontstond, omdat we onze meestal ogende, zwarte borstels niet meer van elkaar konden onderscheiden. Een kleurrijk penseel bracht me uiteindelijk op het idee om de penseelstreek van mijn make-upborstels een beetje kleurrijker en fantasierijker te maken. Vanaf dat moment viel mijn eigen borsteltje meteen op tussen alle andere, want elke stengel is zijn eigen kleine kunstwerk in veel felle kleuren.
Uiteindelijk vond ik in 2011 een bedrijf in Duitsland dat de penselen kon maken zoals ik ze had voorgesteld, zelfs in de uitstekende kwaliteit die ik voor ogen had.
 De kwaliteit van de borstel komt natuurlijk naast het uiterlijk, vooral dicht bij mijn hart. Ik hecht veel belang aan het feit dat geen dieren hoeven te lijden voor mijn producten, het haar is ook zo draaglijk mogelijk voor mensen met allergieën en de borstel kan vele jaren meegaan en hun trouwe dienst verlenen. 
We ontwikkelen constant het borstelhaar, dus alle JACKS beauty line-borstels zijn gemaakt van synthetisch haar, dat net zo zacht en soepel is als echt haar. Het is 100% vegan, is veel gemakkelijker schoon te maken en gaat daarom langer mee.